onsdag 18. juni 2008

Inspektørens favoritter - på TV nå

Vi lever på mange måter i en gullalder. Greit, det er ikke så bra med global oppvarming, dyr bensin og forsinkelser på toget, men på TV har det vel knapt vært så bra noen gang:

Battlestar Galactica, inne i sin fjerde og siste sesong - hvem er den siste cylonen? Dette er utrolig bra TV, dynamikken mellom personene, den desperate flukten - det er rett og slett genialt!

Heroes, nå inne i sin tredje sesong. M. Night Shyamalan skjønte det med Unbreakable (forøvrig den siste gode filmen han har laget...), det er heltens oppdagelse og første utforskning av kreftene som er morsomst. Nå begynner Hiro og de andre å bli drevne, men det er utappet potensiale her. Spørsmålet blir bare hvor lenge kan de fortsette å redde verden.

Lost, ble akkurat ferdig med fjerde sesong, og selv om det ikke er like bra som det var i begynnelsen (før "the Others" fikk for mye skjermtid) så er det fremdeles mye spenning og evne til å overraske her.

CSI. Ikke New York og i hvert fall ikke Miami :P Den eneste ordentlige CSI er originalen med Grissom & Co! Dette er manna for den lille morbide vitenskapsgutten i meg :) Det er også et stort pluss at hovedpersonene er troverdige, menneskelige og (forholdsvis) normalt utseende. Og et dobbelpluss at det er mange sesonger :)

House. Sarkastisk og ufin, men genial lege som hittil har briljert i fire sesonger. Skulle ønske jeg kunne være like sarkastisk og ufin mot mine "pasienter", men jeg hadde nok fått sparken :D Hehe! House er sarkastisk moro med et bra persongalleri, og som en superbonus får du også her litt vitenskap på toppen.

Har du ikke sett noe av dette går du glipp av noe. Sjekk BSG, Heroes og House på diverse NRK-kanaler, CSI og Lost på TVNorge. Eller kjøp sesongene på DVD!

Ingen kommentarer: