søndag 23. november 2008

Ukens anbefaling - uke 47: Julegaver 2008-utgaven

Da er det ca 4 uker igjen til jul, så da passer det med en rask oppsummering av det beste av det beste fra ukens anbefaling her på spesielt.

- Tegneserier
Til studenten/nerden i familien er det få ting som er sikrere enn deler av Alan Moores produksjon. Watchmen kommer alltid høyt på lista, og med filmen som kommer neste år er tegneserien høyaktuell. I tillegg fortjener Top 10 (1 og 2) og League of Extraordinary Gentlemen (1 og 2) å bli lest av enda flere - vi snakker gjennomgående topp kvalitet!

For de som liker tegneseriene med litt mer aksjon og eksplosjon kan man ikke ta mye feil med Nextwave (1 og 2). For de som i tillegg til aksjon og eksplosjon vil ha litt magi og kjærlighet så vil Fables være tingen, eventuelt Nausicaa om du får tak i den.

- Bøker
Skal man ha kvalitetsromopera er det en serie som virkelig leverer varene - Night's dawn-trilogien. Kvalitetscyberopera? Prøv Otherland-kvadrologien. Perdido Street Station fortjener også å nevnes.

Hvis gavemottakeren ikke er så interessert i SF (o.l.) så er Cryptonomicon en innertier, det samme kan sies om alt av Iain M. Banks (men prøv Dead Air).

For den politisk bevisste miljøverner (som liker god SF) er det ett klart valg: Mars-trilogien til Kim Stanley Robinson.

(Men hva ønsker inspektøren seg? Hmmm...)

Bøkene kan stort sett fås for ca hundrelappen, tegneseriene for 100 til 200,-. Følg med i løpet av noen dager kommer en liten sak om hvordan få tak i godsakene :)
---

Ingen kommentarer: