torsdag 1. mai 2008

:Dbil - Syclone

I en ny og spennende serie innlegg skal jeg ta en titt på biler jeg synes er pene/kule/bøse (=tøffe for dere uinnvidde :). Først ut er GMCs Syclone, en super-pickup fra tidlig 90-tall.

Hvorfor? Den er bøs!

Det lyser 80-tall lang vei, og den har maskineri som slår godt fra seg. Spesifikt en 4,3 liters turbo V6 som ga 280 hester fordelt til alle fire hjul. Vi snakker selvsagt "amerikanske" hestekrefter her, slike som virker best rett fram. Men i motsetning til dagens super-pickuper som Fords F150 SVT Lightning og Dodge Ram SRT-10 var Syclone en liten og nett bil.

Den ble bare produsert i knapt 3000 eksemplarer, men er allikevel mulig å få tak i for en forholdsvis billig penge. Et søkgoogle fant biler til salgs for så lavt som 5100$, det vil si ca 26 000 før inntolling, avgifter og frakt er tatt med. Så det skal være mulig å få de på norske skilter for under 100 000 (råtipp fra min side :P).

Har du mer lyst på et ferdigimportert eksemplar så er det en til salgs på AutoDB nå: se her. Sannsynligvis den samme som jeg så i Oslo for mange år siden :)


Flere YouTube-klipp her :D

Ingen kommentarer: