onsdag 31. oktober 2007

Ukens anbefaling, uke 43 og 44 - Batman: Year One/Cryptonomicon

Jobb og familie spiste hele uke 43 og uke 44, så her kommer to anbefalinger på en gang.


For uke 43 kjører vi på med Frank Millers klassiker fra 1987, Batman: Year One. Ingen superskurker, ingen dingsbomser, ingen batmobil og ingen Robin. Dette er Batmans første år - en ung mann i kondomdress og kappe mot mafia og et naturlig nok skeptisk politi. Knakende godt skrevet og super tegning.





For uke 44 anbefaler jeg Neal Stephensons Cryptonomicon, en historie hvor koder og knekkingen av disse er fokus. Historien utspiller seg delvis under 2. verdenskrig og delvis i nåtid, og det er artig lesning. Stephenson skriver utrolig godt og klarer å mikse god fiksjon med mye fakta. Tyske koder, en spesialstyrke hvis eneste oppdrag er å hindre tyskerne i å oppdage at enigma-koden er knekket av de allierte, og Randy Waterhouses forsøk på å lage et fritt dataparadis i sør-øst Asia - alt henger sammen. Morsomt, spennende og lærerikt - tre ting på en gang, men uten å få hull i tennene! Anbefales!



onsdag 24. oktober 2007

Wired skriver om bil

Wired, som også gis ut månedlig i trykt versjon, har mange gode artikler. og mye av det ligger tilgjengelig på nettet. Her er to forskjellige historier som handler om det samme, fart.

Den første (og eldste) artikkelen handler om el-biler, men ikke små og trege el-biler. Disse er bygd for fart og spenning. Det er utrolig morsomt å lese om potensialet som ligger i el-motorer, så sant du ikke trenger å kjøre så langt :D

Jeg leste den først i bladet (mars 1999), og da jeg senere (i 2004 tror jeg) fant den på nettet ble jeg like imponert og inspirert. Ta en titt: Suck Amps!

Artikkel nummer to handler om fartsrekorden fra østkysten av USA til vestkysten. I 1983 satt David Diem og Doug Turner ny rekord på 32 timer og 7 minutter. Alex Roy, kjent fra Gumball 3000, har et mål i livet: å slå denne rekorden.

Mannen alle forutsetninger for å lykkes. Han har mye penger og fritid. En farlig kombinasjon når man heller ikke har respekt for andres og egen helse... Jeg må innrømme at når jeg leste denne artikkelen så ristet jeg på hodet flere ganger. Snakker om idiot i trafikken! Men man kan ikke annet enn å anerkjenne at det er litt kult også - jeg gremmes :P

Så ikke få noen ideer, det er ikke verdt det! The Pedal-to-the-Metal, Totally Illegal, Cross-Country Sprint for Glory

søndag 21. oktober 2007

Til troferommet

Er utstoppede dyr på vei tilbake til stuene våre?

Hvis de kommer fra Custom Creature Taxidermy så stemmer jeg ja.
Jeg tar en griff og en flyvende apekatt takk!

Og en tohodet rotte til ungene. :)

Nå gjelder det bare å finne på en jakthistorie som er drøy nok til å være troverdig.

Ukens anbefaling, uke 42 - The Men Who Stare at Goats

Hva er forbindelsen mellom New age-spiritisme, CIA og USAs spesialstyrker?

Mest overraskende er at det faktisk er en forbindelse. Det som begynte som en drøm om å ta i bruk menneskets urealiserte potensiale for å lage paradis på jord endte med at irakske krigsfanger ble tvunget til å høre på barnetvsanger om igjen og om igjen.

Dette er morsomt til de grader, så morsomt at du begynner å lure på om ikke forfatteren har funnet på alt! Men det har han ikke... stakkars geiter
:(

tirsdag 16. oktober 2007

(Ikke akkurat) matchbox

Det er liten sjans for at jeg noensinne kommer til å eie min egen dragster, om jeg da ikke kjøper en i skala 1:X.

Det er noe med fine modellbiler som får guttungen i meg til å glise bredt og begynne å legge planer for hvordan jeg skal få kloa i de! Planene har som mål å rettferdiggjøre å legge gryna i noe som i beste fall er nips, samt å overtale min kjære om a) dette er en god investering, og b) den fortjener en (synlig) plass i stua. :P

En åpenbart umulig oppgave :)

Bilen på bildet er Big Daddy Don Garlits sin Swamp Rat III i skala: 1:18, til den nette pris av $109.95. Til opplysning så er vanlige Hot Wheels/Matchbox-biler i skala ca. 1:64.

Det er lov å drømme! Sjekk GT Scale Model Cars for flere biler, dragstere med mer.

mandag 15. oktober 2007

Super Star Destroyer

Har du tid og Lego til overs så ta en titt på denne lenken: Executor.

157 cm lang, 3540 brikker, og ikke til salgs fra Lego. Men noen har tatt seg bryet med å pusle den sammen og lage en oppskrift :)

Det hadde vært noe å ha på stuebordet, eller over spisebordet!

tirsdag 9. oktober 2007

Ukens anbefaling, uke 41 - The Dark Knight Returns

Dette er en av de tegneseriene som fikk æren for å snu superheltbladene på 80-tallet. Borte ble de stadig mer ko(s)miske og fjollete historiene, og inn kom skitten "realisme".

Vi møter en Lynvinge som er godt opp i åra og som lenge har vært pensjonert fra kappe og trikot. Men en ny gjeng med lovløse ungdommer får ham ut av det sivile liv og tilbake til gatene. En ny Robin dukker opp, og gamle erkefiender er plutselig i sving igjen.

Denne kjøpte jeg i norsk oversettelse i 88/89 en gang (tror jeg), men det er noe eget med den originale språkdrakta. Uten tvil en tegneserie verdig ukens anbefaling! :)





Superdickery

Hehe! :D

Noen ganger er til og med Supermann et rasshøl :P

Se mer på Superdickery.

søndag 7. oktober 2007

Brickfactory


Genial side. Her ligger byggeinstruksjoner for stort sett alle byggesett Lego har lagd. Nyttig for de som roter instruksjonene vekk og de som føler for å takle byggesett man ikke har råd til, men som man har (mer eller mindre) alle klossene til. :D


fredag 5. oktober 2007

Ukens anbefaling, uke 40 - League of Extraordinary Gentlemen vol. 1 & 2


Filmen lever ikke opp til tegneserien. Så glem at du noensinne har sett den og les videre.

Et stjernelag bestående av figurer fra tidlig 1900-talls engelsk litteratur, blant annet kaptein Nemo, Dr. Jekyll/Mr. Hyde og Allan Quatermain (nei, Tom Sawyer er ikke med), blir rekruttert av Campion Bond for å redde et England i stor fare.

Alan Moore, en av de største nålevende historiefortellerne, får alt til å stemme. Her er drama, komedie og grøss, alt i "tidsriktig" språkdrakt. Det er ikke kjedelig et sekund.

Disse to er absolutt nødvendig å ha i en tegneseriesamling!

tirsdag 2. oktober 2007

Husflid



Sitter du inne og sturer fordi du ikke har noe å gjøre?

Flytt nettleseren din over til nicebunny.com og hedkase og last ned en av papirlekene der. Gratis moro for hele familien!

Mine favoritter er Samurai og Optimus, selvfølgelig. :)

COBRA is back!


Kjøp en G.I Joe t-skjorte på 80stees.com og få en Cobra-plakat med på kjøpet. Hva venter du på!
:D